OXID Community Forum

> International Forums > Developers > new menu in the admin panel
Login
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Thread: new menu in the admin panel


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
#Top   #1  
Old 02-06-2017, 12:36 PM
rose_ratak rose_ratak is offline
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Posts: 27
rose_ratak is on a distinguished road
Default new menu in the admin panel

Hi,

How can I add one new menu item under Administrator products in the admin side. Using this i need to upload images and details of our products.

Thanks in advance.
Reply With Quote
#Top   #2  
Old 02-07-2017, 09:12 AM
rose_ratak rose_ratak is offline
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Posts: 27
rose_ratak is on a distinguished road
Default Re: new menu in the admin panel

hi,
I have added menu item in the admin panel. I have created a new oxtable in the database. For this i need to generate model, controller. Is it possible to generate the model, controller using any method or we need to write the files manually.

Please help. Thanks in advance
Reply With Quote
#Top   #3  
Old 02-07-2017, 09:29 AM
vanilla thunder's Avatar
vanilla thunder vanilla thunder is online now
Marco's Sidekick
Join Date: Nov 2010
Posts: 6,359
vanilla thunder is on a distinguished road
Default AW: new menu in the admin panel

you need a menu.xml file in your module directory to add new menu item, like this one:
https://github.com/vanilla-thunder/v...nsole/menu.xml

it adds menu item in extensions submenu, that calls "vtdev_console" controller.
XML attribute ID contains the translation ident for the menu item, so you should translate it, like here:
https://github.com/vanilla-thunder/v...le_lang.php#L6

here is original menu.xml you can refer to, in order to find the right place for your menu item:
https://github.com/OXID-eSales/oxide...admin/menu.xml
Reply With Quote
#Top   #4  
Old 02-07-2017, 10:04 AM
rose_ratak rose_ratak is offline
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Posts: 27
rose_ratak is on a distinguished road
Default Re: new menu in the admin panel

Hi Vanilla,

I put the menu.xml file in the modules folder and have changed the application/views/admin/menu.xml file and application/views/admin/de/lang.php.

But when i checked the admin /controller folder there is no file named as vtdev_console.php. So I don't know how to run this.

Could you please explain this? I am new to oxid and don;t know more details.
Reply With Quote
#Top   #5  
Old 02-07-2017, 10:25 AM
vanilla thunder's Avatar
vanilla thunder vanilla thunder is online now
Marco's Sidekick
Join Date: Nov 2010
Posts: 6,359
vanilla thunder is on a distinguished road
Default AW: new menu in the admin panel

but the file is right there:
https://github.com/vanilla-thunder/v...trollers/admin
Reply With Quote
#Top   #6  
Old 02-07-2017, 10:38 AM
rose_ratak rose_ratak is offline
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Posts: 27
rose_ratak is on a distinguished road
Default Re: new menu in the admin panel

Hi vanilla,

oxid eshop current version is 4.7. Is there any change in methods for generating module in 4.7 version.. I did all the mentioned steps but not able to generate model, controller for my new menu item.
Reply With Quote
#Top   #7  
Old 02-07-2017, 11:31 AM
rose_ratak rose_ratak is offline
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Posts: 27
rose_ratak is on a distinguished road
Default Re: new menu in the admin panel

hi vanilla,

I copied this file into my modules folder,
https://github.com/OXID-eSales/modul...s/modules/oxps

At the admin side Extensions->modules
I have activated OXID Module Skeleton Generator.

But the model and the controller is not generated. I don't know what to do next.

Please help me.
Reply With Quote
#Top   #8  
Old 02-07-2017, 12:08 PM
vanilla thunder's Avatar
vanilla thunder vanilla thunder is online now
Marco's Sidekick
Join Date: Nov 2010
Posts: 6,359
vanilla thunder is on a distinguished road
Default AW: new menu in the admin panel

oxid has no model and controller generators, you have to create them by hand
Reply With Quote
#Top   #9  
Old 02-07-2017, 12:55 PM
rose_ratak rose_ratak is offline
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Posts: 27
rose_ratak is on a distinguished road
Default Re: new menu in the admin panel

Hi,

New menu item is created at the admin panel. But when we click on the menu, it is showing the shops front page.

How we can give the link to add the data and list details.
Reply With Quote
#Top   #10  
Old 02-07-2017, 01:06 PM
vanilla thunder's Avatar
vanilla thunder vanilla thunder is online now
Marco's Sidekick
Join Date: Nov 2010
Posts: 6,359
vanilla thunder is on a distinguished road
Default AW: new menu in the admin panel

front page displayed in backend is an indication for an exception, mostly calling unavailable/undefined functions. You can find more information in exception_log.txt
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
admin, menu, panel

« Previous Thread | Next Thread »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Nicht Sichtbar
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import of manufaturers not available in admin panel hangrun Administration 2 09-09-2014 02:38 PM
Modul für Admin panel Modules4oxid Marktplatz 0 04-21-2014 07:35 PM
How to send request to admin panel from outside awaisqarni Modules 0 02-28-2012 10:30 AM
How to add a new menu item in the admin panel oinam Developers 12 04-27-2010 08:20 AM
Shop Offline In Admin Panel frumallover Newbies 0 12-23-2009 07:31 PM

All times are GMT +1. The time now is 04:22 PM.